CADUCEUS Kruidenapotheek

NIEUWSBRIEF juli 2024

Bij CADUCEUS kruidenapotheek zetten we ons in voor jouw gezondheid en verzorging, met een compleet aanbod van helenden kruiden en natuurlijke supplementen. Onze producten variërend van ontstekingsremmende kruidenmixen tot versterkende supplementen, zijn ontworpen om zowel jou als je dierbaren te ondersteunen in het streven naar een vitaal leven.

Streef naar een harmonieus en vitaal bestaan met CADUCEUS Kruidenapotheek!

 

Indigestie en brandend maagzuur

Dit kan ongemak in de buik veroorzaken, vaak na het eten van rijk voedsel of te snel eten. Drink pepermuntthee om de maag te kalmeren en de spijsvertering te bevorderen. Je kunt ook etherische olie van pepermunt in de maag wrijven om het ongemak te verminderen. Venkelzaad dat na een maaltijd wordt gegeten, kan de maag helpen rijk voedsel te verteren. Maak een infuus van dille om de pijn door opgesloten gas te verminderen. Drink vers komkommersap of eet een komkommer om de effecten van brandend maagzuur of zure reflex te verminderen.

Dille-infusie

1. Pluk een handvol dille en doe deze in een kopje. Bedek met kokend water en
leg er een bord overheen.
2. Laat tien minuten trekken.
3. Zeef en drink terwijl het nog warm is.

Indigestie thee

€ 3,95

Indigestie thee

€ 3,95

Kamille-Angelwortel

Engelwortel en kamille ontspannen de spieren in het maag-darmkanaal, terwijl ze de bloedsomloop helpen verbeteren en de boel in beweging houden.
Een theelepel honing en een scheutje citroen zorgen ervoor dat de thee wat makkelijker intrekt.


Venkel, citroenmelisse, kaneel

 

Gebruiksaanwijzing

Infuus=aftreksel van 90 graden: de kruiden worden eerst overgoten met lauw water, daarna met kokend water, dan 10 minuten laten trekken.

 

25 g

 

2 -3 x daags 1 kop

 

contra indicatie

zwangerschap

 

Brandend maagzuur

Bij het ouder worden verslapt de sfincter, de sluitspier tussen slokdarm en maag. Het maagsap kan daardoor makkelijk terugstromen in de slokdarm.

 

Dit wordt brandend maagzuur, zuurbrand of reflux genoemd. De slokdarm is hier niet tegen bestand en raakt geïrriteerd of zelfs ontstoken.

 

Dit ontketent een branderig gevoel of een drukkende pijn achter het borstbeen en soms ook tussen de schouderbladen. Als het maagsap tot in de keel komt, kan het ook daar klachten geven, variërend van een geïrriteerde of ontstoken keel tot hoestklachten.

 

Eet drie uur voor het slapengaan niets meer. Een lege maag vermindert de zuurproductie en voorkomt de kans op problemen ’s nachts.

Massageolie

Allergie

Mensen gebruiken al duizenden jaren kruidengeneesmiddelen om ziekten te behandelen, en veel mensen over de hele wereld gebruiken nog steeds kruiden omdat ze veilig en betrouwbaar zijn en geen bijwerkingen hebben.  Kruidengeneesmiddelen bieden niet de snelle oplossing voor de meeste traditionele allergiemedicijnen, maar hoewel traditionele allergiemedicijnen de symptomen kunnen verlichten, helpen ze niet bij het genezen van de onderliggende problemen die de allergieën veroorzaken. Kruidengeneesmiddelen doen dat wel. Kruiden moeten misschien gedurende langere tijd dagelijks worden gebruikt, soms gedurende meerdere weken, maar ze helpen het lichaam wel terug te keren naar de natuurlijke staat van welzijn.

 

 

Luzerne, brandnetel, paardenbloemwortel

 

Gebruiksaanwijzing

Infuus=aftreksel van 90 graden: de kruiden worden eerst overgoten met lauw water, daarna met kokend water, dan 10 minuten laten trekken.

 

3 x daags 1 kop

 

50g


Wat is vitamine B?

Vitaminen zijn macronutriënten (macro = groot; nutrient = een levengevende stof).
De belangrijkste manier om vitamines in ons lichaam te krijgen is door voedsel te eten. Vitaminen worden ook synthetisch geproduceerd in het laboratorium. Het innemen van door de mens gemaakte vitamines wanneer de vitamines in voedsel onvoldoende zijn of niet kunnen worden opgenomen, is een andere manier om het lichaam te voorzien van wat het nodig heeft om de gezondheid te behouden en goed te functioneren.
Vitamine B is een complexe groep van 5 verschillende, maar verwante macronutriënten die door het lichaam worden gebruikt om te helpen bij de chemische reacties van het lichaam. Deze chemische reacties produceren eiwitten die kunnen worden gebruikt bij het opbouwen van spieren. Ze worden ook gebruikt voor het omzetten van vetten en koolhydraten in energie.
De 5 B-vitamines heten:
B1 (thiamine) dat helpt bij het koolhydraatmetabolisme
B2 (riboflavine) die fungeren als waterstofacceptoren en een bestanddeel zijn van aminozuuroxidasen
B5 (pantotheenzuur) dat functioneert als een co-enzym en betrokken is bij de synthese van steroïden en heem van hemoglobine
B6 (pyridoxine) dat betrokken is bij het aminozuurmetabolisme en verschillende omzettingsprocessen
B12 (cyanocobalamine) dat als co-enzym in alle cellen functioneert, maar vooral belangrijk is in het maagdarmkanaal, het zenuwstelsel en het beenmerg, en essentieel is voor bepaalde syntheseprocessen
Er zijn twee classificaties van vitamines: 1) vetoplosbaar; en 2) wateroplosbaar. Vitamine B is geclassificeerd als een in water oplosbare vitamine. Dit betekent dat de B-vitamines, om goed te kunnen functioneren, in water moeten worden opgelost. Deze eigenschap van B-vitamines heeft bijzondere gevolgen in de keuken. Sommige voedingsmiddelen – zoals sommige die thiamine (groene bladgroenten) bevatten – kunnen bijvoorbeeld het beste rauw worden gegeten, omdat de hitte thiamine snel vernietigt. De andere B-vitamines zijn hittestabieler en behouden het grootste deel van hun levensvatbaarheid tijdens het kookproces. Omdat vitamine B echter oplosbaar is in water, moet u het kookwater drinken als u voedsel in water kookt (zoals in soepen, stoofschotels, gekookte kip of ham, enz.).

Zuurzak - Graviola

De bladeren van de bos zuurzak heeft vele heilzame eigenschappen, waaronder een bron van ijzer en vitamine C, een gerenommeerde relaxant die bij een rustgevende slaap helpt.

Bos Zuurzak thee kan helpen bij het stimuleren en versterken van het immuunsysteem, kalmeren van de zenuwen, hoge bloeddruk en diabetes.

Onderzoek heeft aangetoond dat alle delen van de zuurzakboom geneeskrachtige en medicinale eigenschappen bevatten.