“Earth’s Gold”, de kostbaarste plant van de natuur…
de “Saffraanbloem”, ook wel bekend als de “Krokosbloem”.

Groeit in Kozani, Noord-Griekenland, en geeft zijn naam aan het land waar het vandaan komt, het dorp Krokos. Een unieke bloem met een mooi verhaal. Krokos bloeit slechts één keer per jaar, elk jaar in oktober, gedurende amper twee weken, waardoor een paars magisch tapijt ontstaat zover het oog reikt. De bloemen worden dagelijks geoogst, direct nadat de ochtenddauw is verdampt, en de antioxidanten van saffraan zijn op hun hoogtepunt. Nadat alle bloemen zijn verzameld, zien de velden er leeg uit, maar bij zonsopgang bloeit de krokos opnieuw en bedekt de velden met prachtige paarse bloemen.

De bloemblaadjes worden met de hand gescheiden van de saffraanstigma's en meeldraden, onmiddellijk nadat ze zijn geplukt, gevolgd door het droogproces van de stigma's, zodat de saffraan zijn hoogste potentie heeft. 150.000 bloemen die tijdens de oogst met de hand door de dorpelingen zijn geplukt, leveren slechts 1 kg biologische krokos-stigma's (beschermde oorsprongsbenaming) op! Een moeizaam proces, waardoor saffraan waardevoller wordt dan goud zelf.

Een kostbare specerij en de beste biologische saffraankwaliteit ter wereld, die aanzienlijke antioxiderende eigenschappen heeft en bijdraagt ​​aan een goede gezondheid en welzijn, terwijl het de smaak verbetert en zijn aantrekkelijke kleur geeft aan veel gerechten, desserts en dranken.

De saffraanboeren verwelkomen de gasten in hun dorp Krokos in Kozani met deze smaakvolle biologische drank.


1 st roestvrijstalen kook-ei, roestbestendig met kettinghaak, voor losse thee, kruiden, kruiden, kruiden