Zeewier kent een lange en uitgebreide geschiedenis als gebruiksmiddel, voedingsmiddel en medicijn. Primitieve stammen die duizenden jaren geleden bij de zee leefden, aten zeewier. Zeewier werd aangeboden aan de goden in religieuze rituelen, gebruikt om wonden te behandelen, verbrand voor de winning van zout en was zelfs een vorm van geld om belasting te betalen. Tijdens oorlog en hongersnood, wanneer weinig anders beschikbaar was, diende zeewier als voedsel ter versterking van de levenskracht. Het werd ook gevoerd aan gedomesticeerde dieren en toegevoegd aan de bodem als mest. En volgens middeleeuwse religieuze literatuur werden er zelfs wetten geschreven – onder andere in IJsland – betreffende het oogsten van bepaalde soorten zeewier, zoals dulse.



Boliviaans rozenzout is een mild steenzout. Het zout wordt ambachtelijk met de hand gewonnen uit de zoutafzettingen die honderden miljoenen jaren geleden zijn gevormd in het Andesgebergte. De mooie roze kleur dankt het zout aan de aanwezigheid van mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium. Met zijn prachtige kleur en grove textuur is Boliviaans rozenzout een lust voor het oog. Je kunt het uiteraard ook gebruiken om gerechten op smaak te brengen. Combineert vooral goed op gegrild vlees, zeevruchten en groenten.


Haliet zout of halit zout is een steenzout dat van nature diep in de bergen van Pakistan voorkomt. Dit kubische zout werd ruim 200 miljoen jaar geleden gevormd en wordt beschouwd als het zuiverste zout ter wereld. Haliet zout is rijk aan mineralen en is ongeraffineerd. Dit betekent dat het zou al zijn goede eigenschappen nog bevat. Ons haliet zout voegt een intense smaak aan je gerechten en is vrij van toevoegingen zoals kleurstoffen en smaakstoffen.