Het juiste gebruik van kokosolie in het haar

Om het haar te voeden met kokosolie moet het eerst gewassen worden met een milde, siliconenvrije shampoo. Spoel het haar vervolgens grondig uit. Spoelen gedurende ten minste twee tot drie minuten is essentieel om alle shampooresiduen te verwijderen. Vervolgens wordt het haar zoveel mogelijk met een zachte doek gedroogd door het zachtjes uit te knijpen.

Over het algemeen mag haar nooit worden gedroogd met harde doeken die zonder wasverzachter en onder sterke druk zijn behandeld, omdat dit blijvende schade aan de structuur kan veroorzaken. Na het drogen wordt het aanbrengen voortgezet en wordt het haar voorzichtig ge- kamd. Daarna wordt een hoeveelheid kokosolie ter grootte van een hazelnoot in de handen uitgespreid, kort laten smelten en de kokosolie in het haar gieten. Het is handig om de smeltende kokosolie met je vingertoppen in het haar te masseren. De hoofdhuid moet ook op deze manier behandeld worden.

Na het masseren wordt het haar met de hand in de richting van de groei aangebracht en daarna wordt de resterende kokosolie, die nog in de handpalmen zit, op het haar aangebracht. Het is nu belangrijk om het haar in een handdoek te wikkelen zodat de kokosolie een iets hogere temperatuur heeft, zodat het dun blijft en optimaal in het haar en de hoofdhuid kan worden opgenomen. Alleen op deze manier kan een optimaal effect worden bereikt. De handdoek moet ongeveer 30 tot 45 minuten op het hoofd blijven liggen. Hoe langer de werkingstijd, hoe beter de behandeling met kokosolie zal werken. Desgewenst kan de handdoek op het hoofd ook een nacht op zijn plaats blijven. Nadat de kuur lang genoeg heeft gewerkt, wordt het haar met de milde, siliconenvrije shampoo weer uitgewassen en vervolgens op de gebruikelijke wijze gedroogd.

Cocosnoot Olie

€ 2,95

Cocosnoot Olie

€ 2,95

Puur  zonder toevoegingen.

Bereidingswijze:

Het vruchtvlees wordt eerst in de zon gedroogd en daarna geroosterd. Nadien wordt het gestampt e gemalen, waarna de olie eruit wordt gebakken.

Te gebruiken bij koken, huid-en haar verzorging

100ml

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.