Botanische naam en familie: Verbascum thapsus, V. densiflorum, V. phlomoides; Scrophulariaceae Familie

Gebruikte delen: blad, bloem (zonder de kelk), wortel (zelden)

Medicinaal gebruik

Toorts voedt yin, stimuleert en reinigt de longen en lymfeklieren, maakt slijm vloeibaar, ontspant de bronchiolen, verhelpt zwelling, ontspant spasmen en schrikt infectie af. Het wordt vaak aanbevolen voor intense hoest. De bloem is verzachtender dan het blad en het blad samentrekkend dan de bloem.
Topisch wordt het slijmerige toortsblad gebruikt als een genezend kompres in gevallen van acne, steenpuisten, kneuzingen, oorpijn, eczeem, klierontsteking, aambeien, mastitis, bof, reumatische gewrichten en tumoren.

Fysiologisch karakter

Blad: alternatief, anodyne, antibacterieel, antiseptisch, krampstillend, samentrekkend, verzachtend, diureticum, verzachtend, slijmoplossend, borstvinnen, yin tonic
Bloem: pijnstillend, ontstekingsremmend, krampstillend, verzachtend, verzachtend, zenuwstelpend, kalmerend
Wortel: Diureticum

Bestanddelen

Blad: Caroteen, choline, calcium, coumarine, magnesium, zwavel, hars, saponinen,
glycoside (aucubine), flavonoïden (hesperidine, verbascoside), slijmstoffen, rotenon,
tannines (De wortel en bloem zijn nog niet onderzocht op hun bestanddelen.)

Traditionele doelen van toepassing
Blad: Astma, bronchitis, catarre, verkoudheid, congestie, hoesten, blaasontsteking, diarree, dysenterie, dyspnoe, eczeem, emfyseem, griep, hooikoorts, nier-infectie, laryngitis, longzwakte, bof, faryngitis, pleuritis, reuma, klierziekte, kortademigheid adem, gezwollen klieren, tonsillitis, tuberculose, tumoren, kinkhoest
Bloem: oorontsteking en pijn, griep, laryngitis, faryngitis
Wortel: Incontinentie

Contra-indicaties

Toorts wordt over het algemeen als veilig beschouwd, hoewel het blad cumarine en rotenon bevat, die in het verleden tot bezorgdheid hebben geleid door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Smaak

Toorts heeft een milde, aangename, zoete, hoewel licht bittere smaak en een verkoelende, bevochtigende energie. Zorg ervoor dat u toortsthee door een zeer fijne zeef zeef om de irriterende haren op de bladeren te verwijderen.

Wildcrafting en teelt

Er zijn ongeveer driehonderd soorten toorts afkomstig uit Eurazië en Noord-Afrika; verschillende zijn nu genaturaliseerd in Noord-Amerika. Deze tweejarige plant kan 2,13 m hoog worden. In het eerste jaar vormt het een basale rozet van grote, puntige bladeren met wollige haren. Het tweede jaar vormt zich meestal een lange, onvertakte stengel en produceert een aar van gele bloemen en afwisselende, elliptische stengelbladeren. De beharing van toorts stelt hem in staat te overleven in hete, droge omstandigheden, en hij wordt vaak aangetroffen in braakliggende terreinen en sloten. de tuin, toorts gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond, met weinig tot matige hoeveelheden water.

 

  •  Zuiver en zonder toevoegingen
  •  Mooie kwaliteit
  •  100% natuurlijk en zonder additieven

Onze gedroogde toorts - ook gekend als koningskaars - is 100% zuiver, zonder toevoegingen. Deze toorts werd grondig geanalyseerd op actieve inhoudsstoffen en voldoet aan de strenge eisen van de Europese Farmacopée. Hierdoor kunnen wij een optimale werking garanderen.

Gebruik

Thee van toorts

3 - 4 theelepels per kop kokend water. 10 minuten laten trekken.

Andere toepassingen

Je kan toorts / koningskaars ook gebruiken in andere toepassingen zoals kompressen, tincturen, enz...

Samenstelling

Toorts / koningskaars ). Droog, donker en koel bewaren
bevat geen allergenen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.