Gezond binnenklimaat begint met goede ventilatie

 

Luchtvervuiling is een wereldwijd probleem en heeft grote impact op onze gezondheid. Jaarlijks sterven er 5,5 miljoen mensen door luchtvervuiling (bron: NOS.nl).

Vooral fijnstof kan zorgen voor het ontstaan of verergeren van luchtwegproblemen. Hoge concentraties fijnstof komen niet alleen voor in grote steden. Ook in dorpen en op het platteland komt fijnstof vrij door verkeer, industrie, landbouw en de bouw van woningen en kantoren.

De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft grote invloed op onze gezondheid. Vaak wordt gedacht dat we binnenshuis geen last hebben van luchtvervuiling, maar dat is onterecht. Ook in huis is de lucht is vaak ongezond. En omdat we maar liefst 80% van onze tijd binnen doorbrengen, is een gezond binnenklimaat dus van groot belang.

Gezondheidsklachten door fijnstof
Fijnstofdeeltjes kleiner dan 0,01 millimeter komen na het inademen diep in de longen terecht. Gezonde mensen kunnen klachten krijgen en bij mensen die al klachten hebben, kunnen de klachten verergeren. Fijnstof de volgende gezondheidsklachten veroorzaken:

  • Verergering van luchtwegklachten zoals astma, COPD en andere zeldzame chronische longziekten
  • Chronische verkoudheid
  • Branderige ogen
  • Geïrriteerde keel
  • Hoesten en benauwdheid

Hoe kun je gezondheidsklachten door fijnstof en vervuiling in huis tegengaan?
Slechte ventilatie kan klachten geven zoals astma, hoofdpijn, hoesten, chronische verkoudheid en benauwdheid. Een gezond binnenklimaat begint met goede ventilatie. De goed geïsoleerdere woningen van tegenwoordig worden daarom voorzien van een ventilatiesysteem. Ventilatie met warmteterugwinning (WTW) (ook wel balansventilatie genoemd) zorgt voor een continue ventilatie (aan- en afvoer van verse lucht) en een aanzienlijke besparing op de energiekosten omdat de warmte niet verloren gaat. Maar ook als je woning is voorzien van het beste ventilatiesysteem, kunnen er toch kleine schadelijke stoffen zoals fijnstof, virussen en pollen binnenkomen. Deze worden namelijk niet gefilterd door een standaard filter.

 

Zigma Aerio 300 DIt is de Zigma Smart WiFi-luchtreiniger voor thuis, De Zigma luchtreiniger heeft een 5-in-1 filtersysteem. DIt zeer efficiënte HEPA-filter kan tot wel 99,97% van de fijn stof, dierenhaar, pollen, mijten, luchtvervuiling, PM2,5 en andere ultrafijne deeltjes onder 0,3 micrometer uit de lucht filteren. Het UVC-led helptdaar bovenop om schadelijke virussen en bacteriën in de lucht te doden. Om het geheel echt helemaal af te maken voegt de ZIgma Aerio 300 luchtreiniger negatieve ionen aan de lucht toe om deze ook echt zuiver te houden.
Slimme wifi luchtreiniger DIt is de Zigma Smart WiFi-luchtreiniger voor thuis, De Zigma luchtreiniger heeft een 5-in-1 filtersysteem. DIt zeer efficiënte HEPA-filter kan tot wel 99,97% van de fijn stof, dierenhaar, pollen, mijten, luchtvervuiling, PM2,5 en andere ultrafijne deeltjes onder 0,3 micrometer uit de lucht filteren. Het UVC-led helptdaar bovenop om schadelijke virussen en bacteriën in de lucht te doden. Om het geheel echt helemaal af te maken voegt de ZIgma Aerio 300 luchtreiniger negatieve ionen aan de lucht toe om deze ook echt zuiver te houden.
Zigma Aerio 300 - Slimme wifi luchtreiniger voor in huis
De meest geavanceerde luchtmonitor in de wereld

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.